1. Topluma Açık Sağlık Kongresi (3-4 Mayıs 2018)

ANNELER DİNLEDİ, ÇOCUKLAR EĞLENDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin toplumla kongre düzeyinde ilk buluşması olan 1. Topluma Açık Sağlık Kongresi’nde anneler pek çok konuda bilgi sahibi olurken, çocukları da tıp fakültesi öğrencileriyle birlikte oyunlar oynayıp hekimden korkmamayı öğrendi.

3-4 Mayıs tarihlerinde Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda düzenlenen panel, sunum ve uzmanına soralım oturumları,  İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Karabağlar, Urla, Güzelbahçe, Konak ve Balçova belediyeleriyle işbirliği içinde, tıp fakültesi öğrenci toplulukları katılımıyla düzenlendi.

Kongre açılışında bir konuşma yapan DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Dicle ilk defa böyle halka yönelik bir kongre yapıldığını belirterek; 44 anabilim dalı ve 45  bilim dalı ile konuşup üzerinde çalışılarak hazırlanan bilimsel kurul ve düzenleme kurulunun kararı sonrası panel ve sunum başlıklarını ortaya çıktığını, öğrenci öğretim üyesi ilişkisi yanı sıra halkla bütünleşmek amacıyla bu şekilde topluma açık bir kongre düzenlendiğini söyledi.  Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Güven de hastalığa yönelik değil de olumsuz etkilerden kişinin kendini nasıl koruması gerektiğini anlatan  konuların seçildiğini ve bu konuların kongre boyunca tartışıldığını ayrıca kongreye katılan çocuklu aileler için de Tıp Fakültesi öğrenci toplulukları öğrencilerinin çocuklara yönelik düzenledikleri etkinliklerle, çocuklara hekimlerden korkmamayı öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kongrede  “Ergenlik ve teknoloji bağımlılığı, “Sağlıklı yaşam için ipuçları”, “Düşünceden duyguya ”, “Soluduğumuz hava temiz mi?” panelleri ile, Uzmanına Soralım oturumlarında “Doğumdan yaşlanmaya derimizi güneşten nasıl korumalıyız?”,”Aşı Karşıtlığı” konuları ele alınırken  “Sağlığımızla ilgili doğru bilinen yanlışlar: Bitki/bitkisel ürünler yararlı mı?” sunumlarıyla her oturum sonunda soru- cevaplarla pekiştirilerek birçok konuda katılımcılara yararlı bilgiler aktarıldı. Halkın büyük ilgisini çeken kongrede tüm etkinlik ve sunumlar ücretsiz olurken “Sağlıklı yoğurt ve sirke yapımı, meme muayenesi, diyabetik ayak bakımı, zehirlenmelerde acil yardım, bitkisel ürünler ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı’nın standları da yoğun ilgi gördü.

Kongrede çocuklar için düzenlenen “Çocuklarımız Eğlenerek Öğrenecekler” etkinliklerinde de Tıp Fakültesi öğrenci toplulukları EMSA, TÜRKMSIC, DEÇET ve DEÜ Tıp Fakültesi Müzik Topluluğu üyesi öğrencileri, “Oyuncak Ayı Hastanesi, el ve yüz boyama, resim, origami (kağıt katlama), mini konser gibi güzel aktivitelerle çocuklara eğlence dolu bir gün yaşatırken,  DEÜ Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı Sosyal Hizmetler Birimi etkinliğe Mutlu Yüzler Projesi adındaki masal anlatımıyla katıldı sürpriz hediyelerle çocukları sevindirdi.

Kongre öncesi Dekan Prof. Dr. Oğuz Dicle, bir basın toplantısı düzenleyerek toplumu davet etti.

“Ergenlik ve Teknoloji Bağımlılığı ” PANELİ

Anneler paneli dinlerken çocuklar da hem eğlendi hem de öğrendi

“Sağlıklı Yaşam İçin İpuçları” Paneli

Mutlu Yüzler projesi kapsamında masal anlatımı çocukları büyüledi