Genel Duyurular

MERKEZİ PUAN GEÇİŞ İLAN LİSTESİ 2019

SURİYELİ ÖĞRENCİLER İLAN LİSTESİ

16. ESC kurs  5-6 Ekim 2019

YATAY GEÇİŞ HAKKI KAZANANLAR 2019(2 Ağustos 2019 güncel liste)

MERKEZİ SİSTEM YATAY GEÇİŞ DİLEKÇE

2019-2020 Eğitim Programımız Hakkında Duyuru:

Fakültemiz 2019/2020 eğitim öğretim yılından itibaren aktif-entegre sistem uygulayacaktır. Öğrenci merkezli, yatay ve dikey entegrasyonların güçlendirildiği bir müfredata geçmiştir. İlk 3 sınıfta sunumların merkezde olduğu, Probleme dayalı öğrenim (PDÖ), kliniğe giriş, alan çalışmaları, mesleksel beceriler, iletişim becerileri ve özel çalışma modülleri (ÖÇM) ile desteklenen eğitim programımız bulunmaktadır.Dönem 1’de Molekülden Dokulara, Dönem 2’de organ sistemleri, Dönem 3’te sistemlerin patolojileri ve kliniğe yansımaları temel hedef alınmıştır. Dönem 4 ve 5 mesleki bilgi, becerilerinin ve klinik uygulamaların kazandırıldığı, Dönem 6 (intörn)  meslek pratiğinin yapıldığı stajlardan oluşmaktadır.

Tıp Fakültesinde yabancı dil eğitimi 4 saat/hafta olmak üzere, ilk iki yıl temel İngilizcedir. Dönem 3 ve 4’te 2 saat/hafta mesleki İngilizce eğitimi yer alır. Tıp Fakültesine giriş hakkını kazanan öğrenciler, Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce yeterlik sınavına tabi tutulurlar. Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Yeterlilik sınavı dönem başında yılda bir defa yapılır.  Bu sınavda başarılı olan öğrenciler veya uluslararası sınavlarda (TOEFL, IELTS), ulusal merkezi yabancı dil sınavlarında senatonun sınır olarak kabul ettiği puan ve üzerinde puan alan öğrenciler, ilk iki yıl Temel İngilizce dersinden muaf olurlar. Öğrenciler, intörn olabilmek için İngilizce Yeterlilik sınavı ya da eşdeğer sınavları geçmek zorundadırlar.

Son Güncelleme: 23 Aug 2019 - 11:11